- Pjäser -

Bara Scengångare gör pjäser om Torups historia

Torups borg har en historia som kan föras tillbaka till 1300-talet. Den ursprungliga borgen låg på en kulle kallad Askebacken norr om de nuvarande ladugårdarna. Man hittade där lämningar efter grundmurarna vid en utgrävning 1933. Den nuvarande borgen anlades i mitten av 1500-talet. Torup restaurerades 1602-1630 och fick då i huvudsak sitt uvarande utseende. 1970 inköptes borgen med tillhörande markområden, parken och bokskogen av Malmö Kommun.

Så kan man i korthet beskriva Torup men vad vore den gamla borgen utan alla sännande människor som bott i och kring den?. Knarret i golven, alla hjärtan som klappat, all vånda och sorg, alla förhoppningar och drömmar som vävts in i väggarna, fersterna, samtalen, slitet på åkrar och i ladugårdar för att ge liv åt det stora godset som försörjt och engagerat så många människor genom århundraden.

Klicka på afficherna nedan för mer info om våra tidigare uppsättningar.

En Julsaga 2011
Sagan Om den Röda Borgen
Karnevale 2004
Marknadsafton

En Julsaga

Av Charles Dickens

Gilla Bara Scengångare på Facebook!

Och få information om bland annat nya föreställningar, biljettsläpp mm. Glöm inte att trycka på ”Gilla” knappen inne på Bara Scengångares Facebooksida.
Stacks Image p3384_n16469
En Julsaga
STÖDMEDLEM
Det är möjligt att bli stödmedlem i Bara Scengångare och på det viset bidra till att vi kan utveckla vår barn och ungdomsverksamhet och hålla fortsatt hög kvalité på våra föreställningar.
Stacks Image p3384_n16496
En Julsaga 2011
SCENGÅNGARNA
Bara Scengångare är en ideell teaterförening med lång och fantastisk historia. Föreningen bildades 1990 och I år 2015 har vi 25 års jubileum! Vill ni vara med och spela teater så kan ni anmäla er till vår verksamhet här.
Stacks Image p3384_n16507
Röda Borgen
SOCIALT
Följ oss i sociala medier och dela information om våra förestälningar. Vi finns på Facebook, Twitter, Instagram och Flickr.